یکی از موضوعات مهم کنفرانس امنیتی مونیخ مساله سوریه بود. سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه و هیلاری کلینتون همتای آمریکاییاش مذاکرات متشنجی را درخصوص قطعنامه سوریه جهت بررسی در شورای امنیت به انجام رساندند. لاوروف به کلینتون فهماند که با متن قطعنامه موافقت نخواهد کرد و باید 2 اصلاحیه صورت گیرد. تا آخرین لحظه به نظر میآمد که امکان سازش وجود دارد، اما امیدها محقق نشد.
تنشهای پیرامون سوریه به مثابه موضوعی جداگانه در کنفرانس مونیخ بررسی نشد. لاوروف قبل از پرواز به مونیخ در مصاحبهای با شبکه روسیه تاکید کرد که «پیشنویس قطعنامه فرانسوی ـ مراکشی برای بررسی در شورای امنیت ابداً مورد قبول روسیه نیست و باید اصلاحاتی در آن انجام بگیرد.»سخنرانی کلینتون در مونیخ وجود جنجال در شورای امنیت را پیشبینی میکرد. او گفت: «ما همراه با اتحادیه عرب خواستار دموکراسیسازی در آینده و توقف خونریزی در سوریه هستیم و امیدواریم که 10 صبح در نیویورک شورای امنیت خواسته جامعه بینالملل را بیان کند.» اما وزیر خارجه روسیه در سخنرانی خود، ساختار جامعه امنیتی اورآتلانتیک را به یاد آورد. برای اکثر حضار دانستن نظر لاوروف در مورد اوضاع پیرامون سوریه و شورای امنیت جالب بود.
از لاوروف پرسیدند: چرا مسکو تا این حد مصرانه از بشار اسد حمایت میکند. آیا روسیه از این امر هراس ندارد که قدم غلط تاریخی بردارد ؟ لاوروف پاسخ داد: «روسیه از شخص بشار اسد دفاع نمیکند، بلکه حافظ حقوق بینالملل است. آخرین گزینه پیشنویس قطعنامه مورد قبول مسکو نیست، زیرا اولاً این قطعنامه تقاضای بیش از حد نسبت به رژیم دارد و برعکس نشاندهنده تیرگی و نامفهومی ساختار و عملکرد گروههای مسلح مخالف است که مردم را به هراس میاندازند و به مؤسسات دولتی حملهور میشوند. ثانیاً مساله در معنای دوگانه متن قطعنامه است که بدون از بین بردن آن مشخص نیست که گفتوگوهای داخلی سوریه باید بدون شرایط قبلی انجام گیرد و در مجموع، قطعنامه پیشنهاد شده نامطمئن است.»
لاوروف پس از پاسخ به پرسشها برای انجام مذاکرات دوجانبه رهسپار محل قرار شد. بیشتر از همه گفتوگوهای وی با هیلاری کلینتون به درازا کشید. این گفتوگو پشت درهای بسته انجام گرفت. پس از آن، لاوروف ناگهان وارد اتاق خبرنگاران شد و اظهار کرد: «به دستور رئیسجمهور روسیه، من و آقای فرادکف در 7 فوریه به سوریه سفر و با بشار اسد دیدار خواهیم کرد.» او دلیل این سفر را اعلام نکرد. شرکای روسیه در شورای امنیت توافق کردند از متن قطعنامه، بند مربوط به برکناری بشار اسد را حذف کنند. لاورف ادامه داد: منتظر مینشینیم تا نیویورک بیدار شود. همین که هواپیمای لاوروف در مسکو نشست، پاسخ نیویورک مشخص شد. آژانسهای خبری سخنان سوزان رایس، نماینده ثابت آمریکا در سازمان ملل را مبنی بر اینکه پیشنهاد روسیه قابل پذیرش نیست، پخش کردند پس از این مذاکرات جلسه شورای امنیت آغاز شد.